Arrangementer

Evaluering af Whiskymessen 9. Oktober 2004 i Kolding

 

Bustur for Aalborg Whisky Laug til Whiskymessen i Kolding

Whiskymessen 9. Oktober 2004 i Kolding

Endelig blev det den store dag – dagen hvor Aalborg Whisky Laug skulle ned og udvide horisonten betragteligt. Nemlig den STORE Whiskymesse i Bramdrupdam Hallerne i Kolding.

Busturen med Schumachers Busser med Jørgen som chauffør fra Aalborg til Kolding forløb uden problemer. Tak for en god tur, Jørgen.
Evaluering af selve turen fik vi en af deltagerne til at lave - men nu kan du jo selv læse Peter Fly's oplevelse af turen - god fornøjelse.

**************************************************************

Jeg har lovet at skrive om mine oplevelser i forbindelse med whiskymessen, og det må siges at være noget af en opgave. Skal man skrive så ens beretning dækker bredest muligt eller er det bedste at skrive nøjagtigt hvad man selv føler i forhold til de mange forskellige indtryk sådan en messe nu en gang giver?

Da jeg helst vil være så ærlig som muligt har jeg valgt at skrive 100% om mine egne oplevelser og indtryk. I den forbindelse skal det måske lige nævnes at jeg normalt er mest til de røgede whiskyer, ja også de ”salte og krydrede” whiskyer. Laphroaig, Talisker, Lagavulin m.fl. rammer min stil ganske udmærket. Så ved i hvor netop jeg ligger på ”skalaen”. Det betyder overhovedet ikke at jeg ikke drikker de bløde og runde, så dem smagte jeg også en del af for at blive ”opdateret” på det område også.

Min whiskymesse – der er den anden af slagsen – startede med at vi mødtes 6 gutter til morgenmad et par timer, hvor vi selvfølgelig også snakkede om hvad dagen ville bringe. Senere mødtes vi med 5 mere inde ved Aalborghallen, og så var vi ligesom i gang. Det skal siges at to af de 11 ikke rigtigt havde drukket whisky før – én havde det endda direkte dårligt med smagen af whisky og havde haft traumer flere nætter inden turen. Uden at gå i detaljer, vil jeg sige at de da vist fik smagt sig bredt omkring blandt det store udvalg...

Første festlige indslag var da vi i Svenstrup blev flyttet over i en anden bus, hvor der var en siddeplads til alle. Ganske udmærket ide! Som kvittering for fejlen gav chaufføren en gratis omgang øl til deltagerne - tak for det, Jørgen.
I bussen gik snakken om alt fra forventninger og over til hvad der var i fjernsynet dagen før.

Messen var flyttet til et par andre haller end sidst, så der var denne gang noget mere plads. Udefra virkede det som om der skulle lukkes mange flere ind, for køen var ret lang. Det gik den første halve time desværre med. Det var også en skam at hallen med de mange borde var en anden hal end dér hvor hovedparten af de gode dråber var at finde, men det gik da!


Et "view" over hal-1

Selv havde jeg fravalgt at melde mig til nogle masterclasses med det formål at kunne hygge meget mere ved at trisse rundt mellem de mange stande. I starten fulgtes jeg med en af dem, der ikke var særlig garvet i at smage på whisky. Kun ganske få af flaskernes etiketter sagde ham noget, så jeg hjalp alt hvad jeg kunne for at få ham pejlet ind på hvad han syntes om og hvad der ganske bestemt røg ned i spanden på gulvet. Ret hurtigt fandt vi ud af, at vi lå i hver sin ende af ”skalaen”...

Min absolutte favorit, som kan anbefales til folk med min smag, er whiskyen Classic of Islay som jeg fandt på den stand ”Lago Import” havde. Jeg var tilbage og smage den 3 eller 4 gange og har sat et stort fedt kryds i bogen, som vi fik udleveret ved indgangen. Whiskyen koster 325,- kr. så det er også til at overkomme.

En anden whisky, der faldt i manges smag blandt dem jeg var af sted sammen med var Tormore 12 års som vi fandt på standen ved ”Allied Domecq”. Det er en whisky, som jeg vil påstå ligger midt på ”skalaen” rent smagsmæssigt – hvis man da kan sige at der er findes en målbar skala for whisky. Der blev sendt en del accepterende nik rundt om bordet, da vi var 6-8 stykker der smagte på den, og da vi hver især spændte ret bredt tror jeg at det er en whisky, der passer som en all-round whisky. Ikke for mild og ikke for meget smag af død sømand.

Der er sikkert nogle af Jer der læser min lille artikel som bestemt ikke er til min smag. Jeg kan til Jer sige, at de to nybegyndere der var med sammen med mig var store tilhængere af whiskyen Galore – også fra ”Lago Import”. Den whisky er dog alt for ”tynd” til mig, men den var de to herrer meget glade for. Den var dejlig mild og rund, så sidder der andre der har behov for at ”starte et sted” er det måske en mulighed.


Der smages og smages.....

Da jeg selv har et fint udvalg af whiskyslatter hjemme på hylden var et af mine mål med messen også at smage på varianter af de whiskyer der allerede var kendte for mig. F.eks. smagte jeg på 3-4 forskellige Laphroaig whiskyer og kom til den konklusion at jeg stadig synes bedst om deres 10-års. Tilsvarende var det med Bowmore, hvor jeg har deres 12-års liggende på hylden herhjemme. Bowmores 25-års er simpelthen kræs! Den ligger så lækkert på tungen og danner nærmest en ”hinde” der smager af whisky tilsat noget sødt – altså en fornemmelse, der er ganske ubeskrivelig. Jeg fandt whiskyen ved De Danske Spritfabrikker’s stand, og på standen kendte de ikke helt butiksprisen, men sagde at den ”da i hvert fald lå over de 1000,- kr. i butikkerne”. Er prisen tæt på 1000,- kan det måske gå, for det er virkelig en god whisky. Er prisen derimod ret meget højere tror jeg at der bliver problemer med hjemmefronten, og desuden synes jeg nok heller ikke at den er SÅ meget værd. ’Nu modsiger jeg måske mig selv, men sådan er det bare!

Udover de nævnte smagte jeg på en masse andre, men de har ikke gjort så store indtryk at jeg kan give særligt detaljerede beskrivelser af dem. Midt mellem alle de mange indtryk blev der selvfølgelig også tid til noget mad fra cafeteriaet i hallen. På en skala fra 1 til 5... Nå, vi fik da mad i maven, så vi kunne klare lidt mere væde.

Turen gik hjemad mod Aalborg, og vi var nogle, der havde første parket til ganske fortrinlig underholdning. Vi morede os ganske fortrinligt på en stakkels fuld mands bekostning. Uden at gå i detaljer eller fremsende billeder kan jeg da kun sige, at hvis man absolut skal brække sig i lårfede stråler ned i sin Fjällræven rygsæk – så lad være med bagefter at lede nede på bunden af tasken efter lommetørklæder!!!

Tak for en ganske underholdende og lærerig dag – vi ses igen næste år!

Peter Fly